iPhone 11 VS iPhone XR Трябва ли Ви upgrade?

Изминаха две години от излизането на iPhone X и предефинира линията на смартфоните на Apple и ако обмисляте надграждане, имате трудно решение. Дали да не вземета по-евтиния iPhone 11 или трябва да задържиш това, което имаш?

IPhone XR е малко по-голям, за да се отличи по-големия екран, но в противен случай има същата цялостна форма. Разликите идват в материалите и цветовете, тъй като iPhone 11 използва алуминий за рамката и има по-широк спектър от цветове, докато iPhone X има по-лъскавата неръждаема стомана и се появява само в Silver и Space Grey.

Освен тези специфики, усещането и опитът от използването на телефоните като цяло са доста сходни. Има малко повече рамка около екрана на iPhone 11, но това не е драматична разлика.


Ето най-големия потенциал за взимане  на решението за покупка. IPhone X има OLED дисплей с по-добър от 1080p разделителна способност с резолюция 2436х1125 (458 пиксела на инч), докато LCD дисплеят на iPhone 11 се предлага на 1792×828 (326ppi).

С други думи, екранът на iPhone 11 е малко по-голям, но панелът с по-ниска разделителна способност ще бъде забележимо по-малко ярък, а LCD технологията няма същото ниво на контраст. В крайна сметка екранът на iPhone XR е доста добър, но не толкова добър, колкото на iPhone X или XS.

Преминаването от iPhone X към iPhone 11 по същество означава смяна на една настройка на двойна камера за друга, но те са с различни подредби: iPhone X има 12MP широкоъгълни и 2-кратно увеличени телефото сензори, докато iPhone 11 има 12MP широкоъгълни и ултра широки сензори.


Може да пропуснете функционалността на оптичното увеличение, но ултра широката камера ви дава нова перспектива за игра. Освен това получавате по-нови камери от две поколения, които несъмнено са по-добри в заснемането на сериозно звездни снимки, така че това със сигурност е ъпгрейд.

Отпред, 7MP камерата на iPhone X получава надстройка до 12MP на iPhone 11, плюс Face ID се казва, че е много по-бърз при разпознаване на лица и ще го прави от допълнителни ъгли и разстояния. Това си е доста полезно.

A11 Bionic чипът на iPhone X беше супер бърз и доведе пакета за смартфони през 2017 г. и голяма част от 2018 г. – но A12 Bionic стана още по-бърз и сигурен, че новият A13 Bionic върви с още едно ниво по-високо.


Съмняваме се, че това е драматична разлика в ежедневната употреба, но не можете да спорите с допълнителна скорост. Ние си представяме, че iOS 13 ще работи по-гладко на iPhone 11 от всички предишни модели.

IPhone X имаше солидна батерия за цял ден, оценена за около 13 часа възпроизвеждане на локално видео – но iPhone 11 се цели по-високо, с оценка до 17 часа на местно видео.

Не само, че това е значително увеличение на времето за работа, но и има вероятност старата ви батерия iPhone X в този момент да не работи с пълен капацитет. Трябва да е забележима разлика. И двата телефона поддържат безжично зареждане, така че няма промяна там.

По отношение на съхранението и двата модела започват от 64GB, като iPhone X също идва с 256GB памет, докато iPhone 11 има 128GB и 256GB опции. Естествено ще плащате повече за тези.


По почти всички параметрии, освен един, iPhone 11 ще бъде ъпгрейд спрямо двугодишния iPhone X – но тази външна разлика може би е най-забележимата от всички. Екранът е малко по-голям, но също така е с много по-ниска разделителна способност и няма предимствата на OLED технологията.

Ако можете да понасяте по-малко невероятен дисплей, тогава със сигурност ще оцените по-бързия процесор, подобрените камери и по-добрия живот на батерията. Също така, цената £ 729 е много по-малко от £ 999 на iPhone X, когато той беше все още горещ и свеж, да не говорим за £ 1 499 на новия iPhone 11 Pro (истинският наследник на iPhone XS).

Разбира се, за iPhone 11 Pro ще получите телефон, който със сигурност е по-добър във всяко едно отношение от iPhone X, с OLED екран със същата разделителна способност (но с няколко поколения по-нов) и разширена настройка на тройната камера с още трикове в ръкава ,

Това обаче изисква по-голяма инвестиция, така че помислете за това, което всъщност използвате най-много във вашия iPhone и с кои функции сте готови да направите компромиси, ако има такива.

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Call Now Button