Huawei Mate 30 Pro – Решението на големия проблем и невижданата до сега камера

Huawei представи в края на миналия месец новите си модели – Mate 30 и Mate 30 Pro. В последните дни това е една от най-коментираните теми, а причините не са една и две.

Големият въпрос около новия телефон на китайския гигант бе свързан с Google Mobile Services. Много хора не знаят как да гледат клипчета в YouTube например, което е стресиращо първоначално, но продължавайте да четете!

След проблема със САЩ стана ясно, че Huawei няма да може да работи с нито една американска организация и това автоматично означаваше, че новият модел ще бъде лишен от всички приложения на Google – Google Play Store, Gmail, Google Maps и YouTube. 

 

Тези приложения нито пръстват в телефона, нито могат да бъдат изтеглени…

… до сега. В интернет се появи сайт – „LZPlay.net”, от който без никакъв проблем можете да изтеглите Google Mobile Services. Само с един клик изброените по-горе приложения „пристигат” в телефона Ви и работят безпроблемно.

Какво обаче предлагат двата нови модела на Huawei – Мате 30 и Mate 30 Pro? Е, спокойно можем да кажем, че предлагат всичко.

Новият екран „Horizon Displayе нещо невиждано до сега. Mate 30 Pro разполага с 6.53-инчов дисплей, който се спуска от двете страни под ъгъл от 88 градуса.

Изглежда добре, колкото 360 градуса калъф за samsung.

Новост, която компанията нарича „Horizon Display” и до момента не е виждана на пазара. От страните на телефона липсват бутони за звук, които вече са дигитализирани.

Те се появяват в огънатите части, където „излизат” и други виртуални бутони, когато снимаме, или играем игри.

Mate 30 how to download google services

Освен това в екранът е вграден отново технологията Sound-on-Display, което значи, че нямаме нужда от слушалка. Отново имаме и вграден сензор за пръстов отпечатък, който е по-бърз от всякога.

В горната част на екрана е вграден и сензорът за лицево разпознаване. В горната част имаме и страховита 32-мегапикселова камера. Тя прави снимки в портретен режим, прави Time Lapse видеа, а също приема гласови команди за направата на селфита.

Моделът Mate 30 е с малко по-голям OLED екран – 6.62 инча. Той не е извит, а предната му камера е 24 мегапиксела.

Невижданата камера на Huawei Mate 30 Pro

мате 30 про

Чудовищната четворна камера с два 40-мегапикселови сензора на гърба е единствена по рода си. Mate 30 Pro е с четири камери на гърба си, които са събрани в кръгъл модул.

Основният сензор е 40 мегапиксела, f/1.6 бленда. До него има 8-мегапикселова камера за далечно снимане с до 30-кратен zoom, Time-of-Flight сензор и голямата новост – втора 40-мегапикселова камера, която разполага с ултра широк ъгъл.

Камерите на модела заснемат видеа с 4К резолюция и 60FPS. Голямата новина от китайската фирма е свързана с видеата – вече спокойно можем да правим Ultra-Slow-Motion видеа при 7680FPS и качество от 720р.

Какво значи това? Моделът записва видео, което е дълго 0,12 секунди, но бива разтеглено до 32 секунди при 30 кадъра в секунда. Това значи 945 кадъра при резолюция 720р.

Как да сваля Youtube на Mate 30 pro

Процесът по обработката на данните натоварва сериозно целия чипсет – централен процесор, графичен ускорител, невронен процесор и ISP. Цялото това видео обаче ще заеме до 2 GB от паметта на Вашия телефон.

При моделът Mate 30 липсва втората 40-мегапикселова камера. Той обаче има сензор за далечни снимки и 16-мегапикселов такъв за широкоъгълно снимане.

Новите модели на Huawei са с чипове Kirin 990, като имат вариант и за 5G интеграция. Базовите модели на Mate 30 и Mate 30 Pro са с 8 GB RAM и 128 GB памет.

Те разполагат и със слот за nanoSD карта. Mate 30 разполага с батерия с 4200 mАh, а тази на серията Pro е с 4500 mAh. От Huawei пък се похвалиха, че са намалили времето за зареждане три пъти.

Цената на модела Mate 30 започва от 799 евро, а базовият Pro модел ще е на цена от 1099 евро.

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


Call Now Button