ROG Phone II на ASUS идва в Европа! Най-мощният геймърски телефон създаван някога!

ROG Phone II на ASUS е наличен в Азия от известно време.

За щастие, за да компенсират чакането, живущите в Европа ще могат да купят не една, а две версии на устройството, с още по-нелепи характеристики от оригинала.

За непознатите ROG Phone II беше първият смартфон, доставен с Snapdragon 855 Plus и Adreno 640 графики. Той разполага с 12 GB RAM, 6,59-инчов, 120Hz AMOLED дисплей и 6 000mAh батерия, плюс тежък геймърски док с вторичен екран за Switch-esque игри. Евентуалните купувачи в Европа ще получат два телефони: Elite, на цена 899 евро, и Ultimate, за 1199 евро. Говорителят на ASUS ни каза, че устройството ще се насочи и към САЩ. По-евтиният модел има 512GB място за съхранение и Cat 18 LTE модем със скорост на изтегляне до 1,2 Gbps. Допълнителните пари за Ultimate отиват за закупуване на 1TB съхранение и Cat 20 LTE модем със скорост на изтегляне до 2 Gbps. Заслужава да се отбележи, че това не е 5G слушалка, поне още не, въпреки че знаем, че Tencent и ASUS работят по вариант с по-бързия стандарт за Китай.


ASUS казва, че моделът Elite ще бъде наличен на 20 септември, като предварителните поръчки започват от днес, докато Ultimate ще падне в някакъв момент от Q4.  Фирмата го описва като „смяна на играта“ – пъзел, предполагаме – смартфон, предназначен за мобилни игри. Ето нашия пълен задълбочен преглед на Asus ROG Phone II.                                                                                                                                                                  Смартфоните, фокусирани върху игрите, стават все повече и ROG Phone II е не отстъпва. Asus обяви своя наследник, въображаемо кръстеният ROG Phone II, който има подобрения навсякъде. Прочетете нашето сравнение на двата ROG телефона, за да разберете дали смятаме, че новият модел си заслужава да чакаме.

В много отношения дизайнът на смартфона стана доста застоял и скучен, но това не е така според нас. Телефонът ROG е, както може би очаквате, доста ексцентричен и нетрадиционен. ROG все пак означава „Republic of Gamers“ в края на краищата. Докато Razer Phone, който е елегантен и крадлив с квадратния си черен дизайн, телефонът ROG не може да бъде много по-различен. Освен по-заоблената форма, има много повече предимства.


Имитирайки много други продукти от цялото портфолио, телефонът ROG има много поразителни елементи, които да привлекат вниманието – толкова много, че е трудно да се знае къде да погледнем първо.

Навсякъде има необичайни форми – от стъклото около камерата до скенера за пръстови отпечатъци (което между другото е супер неудобно). И да, емблематичното лого на ROG отзад светва с адаптивни светлини Aura RBG.

Това, което не можете да видите тук, е парната камера GameCool 3D, която помага за охлаждането на устройството.

Това, заедно с меден разпределител на топлина, означава 47 процента подобрена ефективност на охлаждането на процесора, според Asus. Тези медни парченца на гърба не са само за показване, те са отвори за въздух.

Ако това не е достатъчно, устройството идва с охладител AeroActive в кутията. Това има вентилатор и клипове на телефона чрез леко грозно изглеждащ персонализиран USB порт отстрани.

Той не само добавя контролируем вентилатор, но USB-C и портове за слушалки, така че можете да останете включени без кабел да ви пречи по време на пейзажни игри. Това е доста кокетна идея и освен това има светлинно лого.


Скрит е и набор от „ултразвукови сензори на AirTrigger“. Два от тях се използват за раменни бутони при пейзажни игри, докато другият се използва като HTC U12 или Pixel 2 XL, така че можете да стиснете телефона, когато сте в правилна ориентация.

Още една скрита функция е „усъвършенствани вибриращи хаптици“, така че можете да почувствате дали изстрелите, които се изстрелват, идват отляво или отдясно.

Телефонът ROG е приблизително същия размер като Phone II, така че е доста голям и също тежи 200 грама. Това е нещо повече от повечето смартфони, но по-разбираемо тук, като се има предвид всичко, което се случва и ние не намерихме тежестта твърде много проблем през нашето време.

Този потребителски USB порт, който споменахме по-рано, се използва и за свързване на телефона към редица аксесоари. Те включват мобилен настолен док, за да можете да се свържете с монитор, клавиатура и мишка.


Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


Call Now Button