Провалиха ли се Samsung с новото си поколение сгъваеми телефони?

На конференцията за разработчици на Samsung смартфони в края на 2018 година бе представен прототипът на „Infinity Flex Display” – телефон, чийто екран се разгъва двойно, за да стане с големината на таблет. Тогава от фирмата не се наеха с обещание, че телефонът ще види „бял свят“ през 2019 година, но това все пак стана факт.

През февруари тази година от южнокорейския бранд ни запознаха със „Samsung Fold” – кoгaтo бъдe cгънaт, тeлeфoнът paзпoлaгa c 4,6″ диcплeй c peзoлюция 4,2:3. Зa дa мoжe дa paбoти глaдĸo, тoй e oбopyдвaн c 8-ядpeн пpoцecop нa Quаlсоmm, 12GВ RАМ и бъpзa вътpeшнa пaмeт oт 512GВ. Ocвeн тoвa щe пoддъpжa 5G мpeжa. Когато се разгъне, екранът се превръща в 7,3-инчово „чудовище“. От  тук обаче започват проблемите.

Мнозина потребители, които са платили около 2000 долара, за да се сдобият с първия сгъваем телефон, започнаха да показват и проблемите на устройството. Или по-скоро да наречем проблемите „катастрофа“. Почти всички несгоди за Samsung идват именно поради сгъването на телефона. Проблемите са от сходен характер, като често едната половина премигва, прекъсва или въобще не работи, както може да се види в приложеното видео. От своя страна фирмата-производител веднага се нае с официално обяснение. От Samsung обясниха, че пуснатите в продажба телефони са лимитирана серия, както и че са получили няколко оплаквания.


Какво причинява проблемите?

Все още не знаем точно какво е причинило злополуките на екрана за Samsung смартфони, но проблемите изглежда са свързани с хардуера, а не със софтуера. Тъй като сгъваемите дисплеи нямат слой от негъвкава защита на стъклата, както други екрани на смартфони, за тях се казва, че е по-малко вероятно да се счупят; Може би те също така са по-склонни да станат жертва на други видове счупване.

От южнокорейския производител обясниха, че ще предприемат нужните мерки, за да разберат от къде идват проблемите с новото им устройство, но също така и загатнаха от къде идва проблема, а именно: Екранът на „Samsung Fold” се продава със специален протектор, който е бил премахнат от закупилите си първите бройки на телефона. Това е довело и до наранявания на екраните, които към този момент са изключително чувствителни и точно заради това този предпазен слой не бива да бъде премахван.


Какъв е отговорът на Samsung?

„Ограничен брой ранни проби от Galaxy Fold бяха предоставени на медиите за преглед за разлика от новият Самсунг Галакси.  Получихме няколко доклада относно основния дисплей на предоставените проби. Ние внимателно ще инспектираме тези единици лично, за да определим причината за проблема. interkeramos.com

Отделно, няколко рецензенти съобщиха, че са премахнали горния слой на дисплея, причинявайки щети на екрана. Главният дисплей на Galaxy Fold разполага с горен защитен слой, който е част от структурата на дисплея, предназначена да предпазва екрана от непредвидени драскотини. Изваждането на защитния слой или добавянето на лепила към главния дисплей може да причини повреда. Ние ще гарантираме, че тази информация е ясно предоставена на нашите клиенти.“

Samsung смартфони фолд

Какво може да се очаква за напред от Samsung смартфони?

Почти невъзможно за производителя да гарантира, че всички Samsung смартфони, който доставя, функционира правилно. Могат да възникнат проблеми – особено когато става въпрос за нова продуктова категория и особено когато става въпрос за ранни модели, изпратени на рецензенти.
Всички са позитивни, че проблемите ще бъдат разгледани, отстранени и това ще доведе до едно ново и много по-силно начало за новото поколение смартфони, които в дългосрочен план се очаква да бъдат едни от най-издръжливите и удобни за работа за клиентите.

За повече информация около Иновациите на света ни последвайте в нашите социални мрежи на –
Facebook – https://www.facebook.com/topcasebulgaria/
Instagram – https://www.instagram.com/topcasebulgaria/

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


Call Now Button